"Her 5 genç kadından sadece 1’i istihdam ediliyor"

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buket Çelebiöven: "Her 5 genç kadından sadece 1’i istihdam ediliyor."
12.11.2021 12:56 GÜNCELLEME : 12.11.2021 12:56
Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etmek vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren Türkiye İnsan Yönetimi Derneği PERYÖN, 50'nci yılını yönetim kurulu üyelerinin ve Genç PERYÖN'lülerin katılımıyla düzenlenen basın buluşmasında kutladı. Yeni döneminde iki dezavantajlı grup olan gençleri ve kadınları hedef alan çalışmalara ağırlık vereceklerini vurgulayan Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buket Çelebiöven, "Türkiye'de gençlerin ve kadınların kesişme noktası olan her 5 genç kadından sadece 1'i istihdam ediliyor. Türkiye, OECD'deki kadın işgücüne katılım oranı en düşük olan ülkelerden biri ve eğitim seviyesi yüksek genç kadınlar Türkiye'de iş bulmakta daha fazla zorluk çekiyor. Bu alana öncelik vermek kaydıyla kadınların iş gücü piyasasına katılımı ve istihdamda sürekliliği için iş ve özel yaşam uyumunu destekleyici mekanizmaları en yaygın şekilde sağlamak konusunda çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"Büyük bir değişim yaşandı ve devam ediyor"

Covid-19 krizinin insanlık tarihinin en büyük değişimlerinden birini tetiklediğini söyleyen Çelebiöven, herkesin değişen birey ve organizasyon ihtiyaçları doğrultusunda hızlı bir uzaktan çalışmaya geçişe ve dijitalleşme yaşadığına dikkat çekti. Bu zorunlu fiziksel değişimin insana yönelik bir dizi psikolojik değişimi tetiklediğini belirten Çelebiöven, "Bu dönemde birbirimizi anlamanın, empati, şeffaflık ve açık iletişimin önemini, daha önemlisi insan kaynağının kurumların sürdürülebilirlik için en büyük ihtiyacı olduğunu anladık. Şimdi, insana ve insani olana yepyeni bir bakış açısına ihtiyacımız var" dedi.

BİZE ULAŞIN