Dünyaya yüksek teknoloji değirmenler ihraç ediyor

120 ülkeye değirmen makineleri ihraç eden Alapala, 2022 yılı için portföyünde 27 ülkede 40’dan fazla anahtar teslim proje olduğunu açıkladı. Alapala Holding CEO’su Görkem Alapala, bu yıl tamamlayacakları projelerle tamamladıkları toplam proje sayısında 900’ün üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirtti.
11.03.2022 11:01 GÜNCELLEME : 11.03.2022 11:05

Değirmencilik sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından biri olan gıda teknolojileri firması Alapala, 2022 yılı için portföyünde 27 ülkede 40'dan fazla anahtar teslim proje olduğunu açıkladı. Alapala Holding CEO'su Görkem Alapala, bu yıl tamamlayacakları projelerle grup olarak dünyada tamamlanan toplam proje sayısında 900'ün üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirtti. Alapala, 2021 yılında dünyanın farklı bölgelerine gerçekleştirdiği makina ihracatının yanı sıra 16 ülkede 24 anahtar teslimi projeyi başarıyla teslim etmişti.

2022 yılında portföyünde 27 ülkede 40'dan fazla anahtar teslim proje olduğunu ve toplam bedelin 120 milyon dolar olduğunu belirten Alapala Holding CEO'su Görkem Alapala, bu yıl tamamlayacakları projelerle grup olarak dünyada tamamlanan toplam proje sayısında 900'ün üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

Gıda teknolojilerinde yeni yatırımlar

Alapala geçtiğimiz yıl makarna teknolojileri konusunda faaliyet gösteren ve anahtar teslim makarna tesisleri kuran İtalyan Axor Srl hisselerinin yüzde 70'ini satın aldı. Bu stratejik yatırım ile bir yandan büyürken, diğer taraftan gıda endüstrisinde entegre tesisler kurma hedefine yönelik önemli bir adım attı. 1954 yılına kurulan Alapala Makina,Alapala Grubu'nun en eski firması olarak biliniyor. Değirmencilik sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından biri olan Alapala Makina, yüksek teknolojili üretim tesislerinde ileri teknoloji değirmen makinaları üretiyor. Üretiminin yüzde 95'ini ihraç eden ve "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" arasında yer alan Alapala Makina, her kapasitede anahtar teslim tesisler kurmaktadır. Firmanın; Almanya, Fransa, İtalya ve ABD gibi gelişmiş sanayi ülkeleri dâhil, dört kıtada 120'den fazla ülkede kurduğu çok sayıda anahtar teslim fabrika referansı bulunuyor.

BİZE ULAŞIN