Yerli rüzgar türbinleri ile küresel pazarın lideri olacak

TÜBİTAK desteği ile kurulan Tumurly, yüksek kalite rüzgar türbinleri üreten bir teknoloji şirketi. Yüzde 100 yerli ürünlerini tüm dünyaya ihraç ediyor. Geliştirdiği yatay eksen, dikey eksen rüzgar türbinleri ve uzaktan izleme sistemleri ile dünyada adından söz ettiriyor.
30.07.2022 22:31 GÜNCELLEME : 01.08.2022 00:00

TÜBİTAK desteği ile kurulan Tumurly, yüksek kalite rüzgar türbinleri üreten bir teknoloji şirketi. Yüzde 100 yerli ürünlerini tüm dünyaya ihraç ediyor. Geliştirdiği yatay eksen, dikey eksen rüzgar türbinleri ve uzaktan izleme sistemleri ile dünyada adından söz ettiriyor. Yerli türbinlerle birlikte yenilenebilir enerjilerden elde edilen elektrik üretiminin payının daha da artırılması, rüzgar türbini imalatı ekosisteminin oluşturulması, istihdama katkıda bulunulması, yüksek bakım maliyetlerinin azaltılması da hedefler arasında.

SINIFININ EN KALİTELİ RÜZGAR TRİBÜNLERİ

Tumurly CEO'su Furkan Yazıcı "Ülkemiz şartları göz önüne alındığında erişilmesi en kolay ve en son enerji kaynağı rüzgar ve güneştir. Gelişen teknoloji bizlere yenilenebilir enerji elde edilmesi konusunda yeni olanaklar sunuyor. Gururla söylemeliyiz ki; dünya piyasasında sınıfının en kaliteli ve en verimli rüzgar türbinlerini Türkiye'de firma olarak biz üretmekteyiz. TÜBİTAK denetiminden geçmiş ve Sanayi Bakanlığı'ndan aldığı belgelerle de bunu ispatlamıştır. Tumurly olarak, geliştirdiğimiz yeni nesil rüzgar türbinleri ve bunlarla birlikte sunduğumuz gelişmiş otomatik şarj ve frenleme sistemleri, Solar sistem ile birlikte hibrit olarak çalışabilme özelliği ve yüksek müşteri memnuniyeti ile bir adım öne çıkıyoruz. Ayrıca ürettiğimiz ürünler çağımızın en 'popüler' terimlerinden olan hibrit kelimesinin de tam karşılığın sunmaktadır. Rüzgar türbinlerimizin tamamı, güneş enerjisi, şebeke elektriği, jeneratör ve akü grubu gibi, farklı enerji kaynakları ile de yüzde 100 uyumlu şekilde çalışmaktadır. Dünyanın her yerinde 7/24 Elektrik Enerjisi üretebilen rüzgar türbinlerimiz, müşterilerimizin uzun yıllar boyunca elektrik ihtiyacını karşılayabilecektir " dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYADA KULLANIMI ARTIYOR

Yazıcı ayrıca, hızla şekil değiştiren tüketici alışkanları ve değişen dünyanın bir parçası olan mobil çözümler için de, askeri uygulamalar, tarım uygulamaları, geçici konaklama bölgeleri gibi her biri kendi içerisinde stratejik öneme sahip alanlarda da hibrit çalışabilen sistemleri dünyanın kullanımına sunduklarını vurguladı. Yazıcı , Tübitak ve Avrupa birliği projeleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, Hidrojen teknolojisi alanında da AR-GE çalışmaları olduğunu belirtti.

BİZE ULAŞIN