Yazılım ihracatı için özel bir ekip kurdu

Türkiye, yazılım sektöründe son yıllarda tam bir başarı hikayesi yazıyor. Bu başarı hikayelerinin bir defalık olmadığına da sahadan gelen yeni haberlerde şahit oluyoruz. İşte bu örneklerden biri makine sektörüne dönük özel yazılımlar yapan Yenasoft. İlk yazılımını Hollanda merkezli bir şirkete satan Yenasoft, şimdi bütün dünyaya yazılım ihracatı yapmak için hazırlık yapıyor.
24.11.2022 12:14 GÜNCELLEME : 24.11.2022 12:30

Türkiye, yazılım sektöründe son yıllarda tam bir başarı hikayesi yazıyor. Oyun sektörü, espor, şirketlerin dijital altyapılarına dönük yazılımlar gibi birçok alanda dünya çapında başarılar elde ediliyor. Türkiye'de yazılan bir oyun, yazılım, artık dünyanın birçok ülkesinde uluslararası şirketler tarafından kullanılıyor. Bu başarı hikayelerinin bir defalık olmadığını da sahadan gelen yeni haberlerde şahit oluyoruz. İşte bu örneklerden biri de makine sektörüne dönük özel yazılımlar yapan Yenasoft. Kurucusu ve CEO'su Cem Şirolu, 1995 yılında henüz internetin hayatımıza girmediği dönemde yazılımlar yapmaya başlamış. Niş alanlarda hizmet vermiş. Yani uzmanlaşmış. Makine sektöründeki teknolojik değişime paralel yazılımlar geliştirmeye başlamışlar. 2007 yılına geldiklerinde ise takım tezgahları konusunda Japonya'nın en büyük firmalarından biri ile anlaşma yaparak Türkiye'den hizmet ihracatı yapmaya başlamış. Japon firmaya aynı zamanda danışmanlık hizmeti de vermeye başlamışlar. Yenasoft, önce bilgisayar yazılımcıları ile çalışmaya başlamış ama sonrasında makine mühendisleri ile de çalışmaya başlamış. Niş bir alanda hizmet verdikleri için makine mühendisleri ile yazılımcılardan ortak yazılım ekipleri oluşturulmuş. Yenasoft CEO'su Cem Şirolu, şimdi daha özgün yazılımlar geliştirmek için özel bir ekip kurmuş. İlk yazılımını Hollanda merkezli bir şirkete satan Yenasoft, şimdi bütün dünyaya yazılım ihracatı yapmak için hazırlık yapıyor.

Yeri gelmişken ihracat hedeflerini destekleyen bir bilgiyi daha aktarmadan geçmeyelim. Yenasoft pandemi döneminde yeni bir marka çıkarmıştı. Yeni markası Yenaplus geçen ay İstanbul'da dünya lansmanı gerçekleştirdi. Cem Şirolu'nun başkanlığında düzenlenen lansmana dünyanın birçok ülkesinden 100 ün üzerinde firma katılmış. Yerli yazılıma ilgi oldukça iyiymiş…

BİZE ULAŞIN