Girişimci adaylarına tavsiye; Cesaret Ekonomisi

Seri girişimci Dr. Özgür Zan’ın iş hayatındaki tecrübelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Cesaret Ekonomisi' Ceres Yayınları tarafından yayınlandı.
07.07.2021 13:05 GÜNCELLEME : 07.07.2021 13:06

Seri girişimci Dr. Özgür Zan'ın iş hayatındaki tecrübelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Cesaret Ekonomisi' isimli kitap, Ceres Yayınları tarafından yayınlandı. Kitap, yazarın deneyimlerinden ve uzun yıllar girişim ekosistemi araştırmalarından oluşuyor. Girişimciler ve girişimci adaylarının pek çok önemli bilgiye ulaşacağı Cesaret Ekonomisi, iş hayatının sadece başarılarını değil her girişimcinin karşılaşabileceği zorlukları, problemleri, engelleri de anlatıyor. Yazar, kitabın satır aralarında yalnız akademik bilgisini değil aynı zamanda pratik çözümleri ve bir girişimci olarak edindiği tecrübeleri de aktarıyor. Cesaret Ekonomisi, girişimcilere ve girişimci adaylarına yollarını aydınlatacak bir rehber niteliğinde.

Dr. Özgür Zan Kimdir?

Özgür Zan, 1994 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi'nden, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun oldu. 23 yaşında mobil yazılımlar geliştirmek için kurulan Türkiye'nin ilk mobil yazılım şirketi Done İletişim Bilgi Sistemleri firmasının kurucu ortağı oldu. 1999-2010 yılları arasında teknoloji ve servislerden sorumlu genel müdür yardımcılığını, 2010 yılından itibaren de şirketin genel müdürlüğü görevini üstlendi. Halen bu görevine devam etmektedir. Done, Türkiye'de ve dünyada önde gelen ve ödüllü mobil projelerde yer aldı ve 4 farklı kıtada 23 ülkeye yazılım ihraç etti, 32 adet ulusal ve uluslararası ödül kazandı. Kuruluşundan beri Done'de yönetici ortak olarak görev alan Özgür Zan, seri girişimcidir. Özgür Zan, toplam 6 şirkette, 11 farklı ortak ile çalıştı. Yazar, ömür boyu öğrenmenin devam ettiğine inanmakta ve bilgi ile deneyimlerini gençlere aktarmaktan keyif almaktadır. Bu yüzden iş yaşamı ile paralel olarak akademik çalışmalarına devam etmiştir. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olduktan hemen sonra, Yeditepe Üniversitesi'nde İşletme yüksek lisansına başladı ve 2002'de tamamladı, akabinde yine aynı üniversitede Organizasyon ve İşletme alanındaki doktorasına başlayıp bunu da 2008 yılında tamamladı.

BİZE ULAŞIN