Kendine güvenen hacker'lar burada bekleniyor

“Kırmızı ve mavinin savaşında yerini al” sloganıyla düzenlenen beyaz şapkalı hacker yarışması OfaDef, 26 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Kendine güvenen yetenekli hacker'lar bekleniyor.
13.11.2021 14:43 GÜNCELLEME : 13.11.2021 14:50

Seccops Siber Güvenlik ve EMA Security iş birliğiyle düzenlenen beyaz şapkalı hacker yarışması OfaDef, Siber Güvenlik Haftası'na denk gelen 26 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. "Kırmızı ve mavinin savaşında yerini al" sloganıyla düzenlenecek yarışma, bir CTF (Capture the Fag/Bayrağı Yakala) yarışması olarak organize ediliyor.

Yarışma iki aşamadan oluşuyor

OfaDef CTF Yarışması, iki aşamalı olmakla birlikte Jeopardy ve Attack & Defense CTF türlerini kapsıyor. CTF'in ilk aşaması olan ön eleme, Jeopardy türü ve internet üzerinden gerçekleşecek. Ön elemeyi geçen yarışmacılar, final (ikinci/son aşama) için belirlenecek bir tarihte fiziksel olarak İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde yarışmaya hak kazanacaklar.

Finaldeki yarışma türü Attack & Defense olup, kura çekimi ile takımlar belirlenecek ve kırmızı (saldıran) takımlar ile mavi (savunan) takımlar gerçeğe uygun olarak hazırlanmış ağ ortamında birbirlerine karşı kıyasıya rekabet edecekler.

İsmail Saygılı

Yetenekli gençleri sektöre kazandıracak

Yarışma içi herhangi bir ön koşul olmadığını ifade eden Seccops Siber Güvenlik Genel Müdürü İsmail Saygılı, "Zaten bu işin doğası gereği, okul, mezuniyet gibi gibi unsurların pek önem arz etmemesi kanaatindeyim. Amacımız ülkemizde siber güvenlik farkındalığını artırmak ve yetenekli gençlerimizin motivasyon ve ilgilerini bu tür etkinliklere yöneltebilmektir" diye konuştu. Yarışmanın sonunda ödülün yanı sıra, sürpriz hediyeler de dağıtacaklarını ifade eden Saygılı, bu alanda kendini geliştirmiş yetenekli kişileri sektöre kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Kendine güvenen herkesi kayıt olmaya bekliyoruz" dedi.

BİZE ULAŞIN