Vestel’den tüm kadınlara: Duruşun İlham Olsun

Sporun toplumların gelişiminde oynadığı büyük rolün bilinciyle yıllardır kadın sporunun gelişmesi için sorumluluk alan Vestel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı yeni reklam filminde milli cimnastik sporcularına yer verdi. Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu, reklam filminin lansman toplantısında Vestel'İn cinsiyet eşitliği alanında uzun yıllardır gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.
11.03.2024 13:37 GÜNCELLEME : 11.03.2024 13:37

Kadınların kurumsal hayatta aktif şekilde yer almalarının, şirketlerin üretkenliği ve finansal performansı üzerinde pozitif etkilere sahip olduğu yadsınamaz bir gerçek olduğunu vurgulayan Badem Uylukçuoğlu "Vestel bu doğrultuda işe alım uygulamaları dâhil şirket genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaları teşvik eden bir marka. Kurulduğumuz günden bu yana, hayatın her alanında kadın-erkek eşitliği anlayışını benimseyen ve bu doğrultuda, kadının toplumda, iş hayatında ve ekonomik hayatta güçlendirilmesi konusundaki tüm çalışmaları destekliyoruz" dedi.

43 kadın teknisyen sahada

Vestel'in işe alım uygulamaları dâhil şirket genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaları teşvik ederken, çatısı altında faaliyet gösterdiği Zorlu Holding'in 'Eşit Bi'Hayat Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Manifestosu'nun rehberliğiyle toplumda, elektronik ve beyaz eşya sektörlerinde ve Vestel Şirketler Grubu'nun her düzey çalışanında kadın-erkek eşitliğini sağlamak için sorumluluk aldığını hatırlatan Badem Uylukçuoğlu, "2019'da 'Vestel Servis Akademi' altında başlatılan 'Kadın Teknisyen Eğitim Projesi' kapsamında Vestel yetkili servislerinde çalışan müşteri temsilcilerine teknisyenlik eğitimi verilerek satış sonrası teknik destek ekiplerinde çalışma imkânı sunuyoruz. Proje kapsamında 2023 yılı sonunda toplam 88 kadın teknisyen adayı uygulamalı teknik eğitimleri başarıyla tamamladı. Bugün bu adaylardan 43'ü sahada aktif olarak görev alıyor" diye konuştu.

"Herkes İçin Eşit Bi'Hayat Mümkün" söylemiyle gönüllülük esasına dayanan, farkındalığı artıran projeler geliştirmek üzere 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu'nu kurduklarını belirten Badem Uylukçuoğlu, "Bu kapsamda, 'Mutlu Bi'Anne' projesiyle çalışan annelerin çalışma hayatında daha eşit koşullara sahip olabilmesi için çalışmalar başlattık. Proje özelinde 'Yenidoğan Yönetmeliği' üzerinde çalışılırken, doğum izninden dönen çalışanları iş hayatında tutundurmak için mevcut durumda Vestel'de bulunan 'Anne Odaları'nın süt sağma odası gereksinimleri doğrultusunda revize edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Çalışanlara yan hak uygulaması olarak sunulan 'Özel Sağlık Sigortası' poliçesinin 'Annelik Teminatı' kapsamının iyileştirilmesi yönünde de adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Badem Uylukçuoğlu şöyle devam etti: "2 Ocak 2023'te Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nden (KAGİDER) 'Fırsat Eşitliği Modeli' sertifikası alan Vestel, dernekle yaptığı iş birliği sonucunda üniversiteden yeni mezun olmuş veya en fazla 2 yıl iş tecrübesi olan genç kadınların iş hayatına daha donanımlı başlamalarını sağlamak ve iş arama süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla 'Hemdem' adlı mentorluk programını başlattı. 2024'te ilk dönemi tamamlanan projenin 2024'te de devam etmesi planlanıyor."

Anadolu kültürünü evlere geri getiren iş birliği

Vestel'in teknoloji markası yolculuğunda en önemli bileşenler; Ar-Ge, inovasyon, donanım ve yazılım. Ancak bunların yanında tasarım da çok önemli bir konu. Vestel, ürettiği teknolojiyle tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırırken, tasarımlarıyla da onların hayatlarına renk ve ahenk katmayı amaçlıyor. Bu bakış açısıyla üretilen Vestel Retro Serisi, markanın tasarım konusunda en iddialı olduğu ürünlerin başında geliyor. Satışa çıktığı günden bu yana yediden yetmişe herkesin büyük ilgi ve beğeniyle takip ettiği seriyi Türkiye'nin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarma hedefinde araç olarak kullanmak isteyen Vestel, bu amaçla dünyaca tanınmış tasarımcı Aslı Filinta ile örnek bir iş birliğine imza attı.

Seri için tasarlanan motifler, Geleneksel Türk sanatları mezunu kadın sanatçılar tarafından ürünlere tek tek elle boyandı.

Kadın sporuna destek

Vestel, toplumun gelişimini kendi gelişimine eş değer gören bir marka olarak, sporun toplumsal gelişim açısından kritik önem taşıdığına inanıyor. Spor, toplumsal gelişim ve ilerleme açısından büyük öneme sahip olmasının yanı sıra, birleştirici güce sahip olan alanlardan biri. Vestel bu bakış açısıyla çeyrek asırdır sporla iç içe geçmiş bir marka oldu. Türkiye'de sporun en önemli destekçileri arasında yer alan Vestel, uzun yıllardır voleybol başta olmak üzere, futbol, cimnastik, hentbol ve yelken dallarına önemli desteklerde bulundu.

8 Mart Kadınlar Günü reklam filmleri

Vestel toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna bakış açısını, yıllardır özel gün iletişimlerine de aktif şekilde taşıyor. Şirket, 2021'de başlattığı Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Ritmik Jimnastik Takımları Ana Sponsorluğunu duyurmak için 8 Mart'ta 'Duruşun İlham Olsun' mottosuyla çektiği reklam filminde özel ritmik cimnastik takımına yer verdi. Vestel'in, 2022 yılında hayata geçirdiği 'Bugünün Ardında Nice Dün Var' projesi de bu anlayışın bir ürünü oldu. Şirketin geçen yılki reklam filmi de voleyboldan cimnastiğe, hentboldan yelkene desteklediği tüm spor dallarından başarılı milli sporcuların 364 gün boyunca durmadan çalışmasını, yıl boyunca harcadıkları emeği konu aldı. Bu yılki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması kapsamında, kadın sporuna verdiği desteği bir kez daha göstermek için hazırladığı reklam filmlerinde ise milli cimnastik oyuncularına yer verdi.

Kadınların fırsat verildiğinde en zor spor dallarından cimnastikte bile büyük başarılar elde edebildiğini anlatan reklam filmlerinde Ritmik Cimnastik Milli Sporcusu Neriman Aleyna Kocamaz ve Aerobik Cimnastik Milli Sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı rol aldı.

'Bunları tartışmayalım' başlıklı reklam filmlerinde, her şeyi yapmaya muktedir olan kadınların imkân verildiğinde dünyanın en zor spor dalları arasında sayılan cimnastikte bile önemli başarılar elde ettiği vurgulanıyor. Ofis ve okul ortamında çekilen reklam filmlerinde Kocamaz ve Onbaşı'nın performansları eşliğinde, "8 Mart geldiğinde bazı konular hiç tartışılmasa ne güzel olur. En zoru başaran, duruşu ilham olan kadınların günü kutlu olsun" mesajı veriliyor.

Cinsiyet ayrımı yapılmadan eşit işe eşit ücret politikasını titizlikle uygulayan Vestel'in kadınlara yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları şöyle sıralanıyor:

'Elim Sende' projesi

• 2021 yılında başlayan proje, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (TCE) Çalışma Grubu, Vestel, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Konuk Evi Müdürlüğü ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) iş birliğinde yürütülüyor.

• Projenin ilk aşamasında fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve sözlü istismara veya şiddete uğrayan kadınların psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü sürecinde korunma ve barınma ihtiyaçlarını karşılayan kadın konukevlerinin, beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri ihtiyaçları karşılanıyor. İkinci aşamada ise, kadın konukevinden ayrılarak bağımsız bir yaşam kuran kadınların, yerleştikleri konutun beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri karşılanmakta.

• Proje ile konukevlerinde kalan kadın ve yanlarındaki çocukların yaşam kalitesinin artırılması, sosyal sorunların çözümünde kamu-özel sektör iş birliğinin geliştirilmesi, şiddet mağduru kadınlara yönelik toplumsal ve kurumsal destek verilmesi, bağımsız bir hayat planlayan şiddet mağduru kadınların yeni yaşantılarına katkı sağlanması, şiddet mağduru kadınların mesleki eğitimlerle niteliklerinin artırılması, kadınların çalışma hayatına kazandırılması, bu şekilde fırsat ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Pedmatik Projesi

Proje ile kadınların temel ihtiyaçları olan hijyenik pedleri hızlı ve hijyenik şekilde tedarik edebilmeleri amaçlanıyor. Bu kapsamda pedmatik makinelerinin tasarlanması ve üretimi Vestel Ar-Ge çalışanları tarafından yapılıyor. Projede makine parçaları halen tedarik aşamasında.

BİZE ULAŞIN