Sanayi sektör hisseleri öne çıkabilir

Geçen haftaya güçlü alımlarla başlayan ve haftanın ilk günü yüzde 6.08 değer kazanan BIST-100 endeksinde, haftanın ilerleyen günlerinde hisse bazlı hareketlerin daha ön planda olduğu bir seyir izlendi. Sanayi sektörü hisselerine olan talebin artması bekleniyor.
26.10.2022 22:01 GÜNCELLEME : 28.10.2022 00:00

GÖKSEL TEKİNER Geçen haftaya güçlü alımlarla başlayan ve haftanın ilk günü yüzde 6.08 değer kazanan BIST-100 endeksinde, haftanın ilerleyen günlerinde hisse bazlı hareketlerin daha ön planda olduğu bir seyir izlendi. Endeks, haftayı yüzde 6.48 oranında değer kazanımı ile 3934.43 seviyesinden tamamladı. 3. çeyrek bilanço fiyatlamalarının yaşandığı bu dönemde endeksi lokomotifi endeksleri olan bankacılık endeksinde yüzde 13.81, sanayi endeksinde ise yüzde 6.49 değer kazanımı gerçekleşti.

Son dönemde yurtdışı piyasalardan pozitif yönde ayrışan endekste güçlü görünümün devam ettiğini söyleyebiliriz. Özellikle 3. çeyrek bilanço rakamları fiyatlanması endekste güçlü görünümün devamını desteklerken, son haftalarda bankacılık endeksinden daha zayıf bir seyir izleyen sanayi sektör hisselerine yönelimin arttığı bir hafta geçirilmesini bekliyoruz. Haftanın veri takvime baktığımızda ise kapasite kullanım oranı ile dış ticaret verisi, en önemli yurtiçi veri konumunda. Yurtdışında bu perşembe günü açıklanan ECB'nin faiz kararı ise küresel piyasa oyuncularının yakından takip edeceği veri konumunda.

Endeksi teknik olarak değerlendirdiğimizde göstergelerdeki pozitif seyrin korunduğunu görüyoruz. Ayrıca hafta ortasından sonra yaşanan sıkışmanın yukarı yönlü bir bayrak formasyonu oluşumunu da gündeme getiriyor olması, pozitif bakışımızı destekleyen teknik unsur olarak söyleyebiliriz.

İçinde bulunduğumuz haftada sanayi sektörü hisselerine olan talebin artmasını beklemekle birlikte, son yükseliş kanalının alt bandı konumunda olan 3.870 seviyesinin üzerinde mevcut pozisyonların sürdürülmesini ve kısa vade açısında yeni alım yapılmasını uygun buluyoruz.

Bu desteğinin üzerinde kalındığı sürece pozitif bakışımızı korumakla birlikte psikolojik sınır olarak gördüğümüz 4.000 seviyesinin aşılması sonrasında 4.100 ve 4.250 seviyelerini sırasıyla üst dirençler olarak takip edeceğiz. 4.250 seviyesine yaklaşan hareketler sonrasında ise kar satışları görebiliriz.

Endeksin beklentimizin aksine 3.870 seviyesini kırması durumunda ise bir önceki zirve olan 3.715 seviyesi alt destek noktası olarak takip edilebilir.

BİZE ULAŞIN