Tarentum 1,4 milyon dolar yatırım aldı

Boğaziçi Ventures, yenilenebilir enerji ve oyun sektöründe yapay zeka çözümleri sunan Tarentum'a 1,4 milyon dolar yatırım yaptı.
31.05.2021 15:22 GÜNCELLEME : 31.05.2021 15:22

Boğaziçi Ventures, oyun, fintek, dijital sağlık ve perakende teknolojileri alanında erken aşama girişimlere odaklanan yatırım fonu BV Growth aracılığı ile, yenilenebilir enerji ve oyun sektöründe yapay zeka çözümleri sunan Tarentum'a 1.4 milyon dolar yatırım yaptı.

Tarentum kurucu ortakları Oğuz Silahtar, Bora Tokyay ve Gün Makinabakan MIT, Lafayette College ve Purdue University gibi okullarda lisans ve master eğitimlerinin ardından uzun yıllar Amerika'da lider şirketlerde çalıştıktan sonra Tarentum'da yapay zeka alanında yıkıcı teknolojiler ve çözümler geliştirmek üzere buluştu. 27 kişiden oluşan ekibin yapay zeka alanındaki tecrübesi ortalama on yılın üzerinde.

Yatırım haberini ilk kez Youtube üzerinden gerçekleştirdiği bir etkinlikle duyuran Boğaziçi Ventures, yayında Tarentum kurucu ortakları Oğuz Silahtar ve Bora Tokyay'ı ağırlayarak, Tarentum'un kuruluş sürecinden, ekipten, yenilenebilir enerji, oyun ve perakende sektöründeki faaliyetlerinden söz etti. Yayında aynı zamanda Tarentum'un sunduğu yapay zeka ve makine öğrenmesi çözümlerinin pazardaki çözümlerden farkından da söz edildi.

"Firmalara yapay zeka ile değer katıyoruz"

Tarentum kurucu ortaklarından Oğuz Silahtar, "Tarentum olarak kurulduğundan bugüne kadar Türkiye'de farklı sektörlerde lider şirketlere makine öğrenmesi ve yapay zeka çözümleri sunduk. Son olarak 3 yıldır hizmet verdiğimiz oyun ve enerji sektörlerine odaklanma kararı aldık. Oyun sektöründe dijital reklam optimizasyonları gerçekleştirirken, enerji sektöründe ise rüzgar santralleri üzerine çalıştığımız ürünlerimiz mevcut" dedi.

"Unicorn olacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum"

Boğaziçi Ventures kurucu ortağı Barış Özistek ise, Tarentum'un geliştirdiği ürünün gerçekleştirdiği optimizasyon sayesinde firmalara para kazandıran bir çözüm olduğunu ve bu ürünü herkesin denemek isteyeceğini belirtti. Barış Özistek, oyun endüstrisi içinse ölçeklenmenin sınırsız olduğunu ancak bu sektörde rekabetin çok yoğun olduğunu ve büyümenin bu nedenle sınırlandığını ekleyerek, Tarentum'un sunduğu çözümün kendisini oldukça heyecanlandırdığını ve ekibin unicorn olacağı günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

BİZE ULAŞIN