Türkiye’den İspanya’ya dijital ticaret heyeti

Türkiye’nin hazır giyim ve konfeksiyonda en önemli pazarlarından biri olan İspanya’ya düzenlenen dijital ticaret heyeti ile, Türk firmalar İspanyol ithalatçılarla tanıştı.
08.06.2021 11:16 GÜNCELLEME : 08.06.2021 11:39

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB) ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) güç birliğine giderek, Türkiye'nin hazır giyim ve konfeksiyonda ikinci, Ege Bölgesi'nin ise birinci pazarı olan İspanya'ya Mayıs sonunda dijital ticaret heyeti düzenledi. 2020 yılında pandemi nedeniyle yaşanan sipariş ertelemeleri ve iptaller dolayısıyla tekstil ihracatında yaşanan düşüşün önüne geçmek adına düzenlenen etkinlik, 2021 ile tekrar artışa geçen tekstil ihracatının destekleyicisi niteliğinde oldu.

Pelin Akkuş

2020 yılında 1,3 milyar dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 322 milyon dolarlık dilimi ile ilk sırada olan İspanya'ya düzenlenen dijital ticaret heyetinin ülkemiz adına stratejik bir öneme sahip olduğuna işaret eden Kumaş ve Konfeksiyon Sektörü İspanya Sanal Ticaret Heyeti İspanya Koordinatörü Pelin Akkuş, "'Yüzde 100 ülkemiz ihracatını destekleyen organizasyonumuz bu sene sanal ortamda, firma eşleştirmelerini sürdürerek tekstil ihracatının en büyük destekçisi oldu. İspanya'da bulunan, kendi alanında başarılı, tanınmış büyük ve orta ölçekli tekstil ve konfeksiyon firmalarını, dijital ortamda Türk firmaları ile tanıştırma olanağı sağlayan etkinliğimiz büyük bir talep gördü. Dünya genelinde yaşanan pandemi, ülkeler arası ticareti oldukça etkiledi. Bu tarz sanal etkinliklerle, ticarete destek olmak, ihracatı desteklemek önceliğimizdir. Bu etkinlikte de İspanyol firmalar, Türk firmalarının en son koleksiyonlarını inceleme fırsatı buldu ve üst düzey yöneticileri ile yeni ticari bağlantılar kurabildi. Ülkemiz ihracatının lokomotif sektörleri olan kumaş üretimi ve konfeksiyon üreticilerimiz ile İspanyol firmaları arasındaki işbirliğini artırmak ve ticari ilişkileri canlandırmak ve geliştirmek hedeflerimin başında olmaya devam edecek" dedi.

BİZE ULAŞIN