Biletall araç kiralama sektörüne girdi

Online seyahat bileti sitesi Biletall, Kosgeb'den destek alarak kurduğu yeni firması Miniyol ile araç kiralama sektörüne girdi.
26.05.2021 12:58 GÜNCELLEME : 26.05.2021 12:58

Türkiye'nin ilk online seyahat bileti sitesi Biletall.com araç kiralama sektörüne girdi. Kosgeb desteğiyle kurulan Miniyol.com, sektöre yeni bir soluk getirecek. Kosgeb'in Arge ve İnovasyon Desteği ile Erciyes Üniversitesi Teknoparkı'nda kurulan şirket, kurduğu sistemi 2022 yılına kadar her noktasıyla kusursuz bir hale getirmeyi, aynı yıl içerisinde günlük minimum bin adet işleme hacmine sahip olmayı ve 3 yıl içerisinde ise sektöre yön veren firma haline gelmeyi hedefliyor.

"Sektörde çok az oyuncu var"

Ar-ge ofisi Erciyes Üniversitesi Teknoparkı'nda, Genel Müdürlük ofisi ise İstanbul'da bulunan şirketin Kurucu Ortağı Yaşar Çelik, "Online araç kiralama sektöründe pandemi sonrası oluşan pazar ve sektörde çok az sayıda oyuncu olması ile beraber sektöre katacağımız çok sayıda yenilik olduğuna inancımız bu girişimin ortaya çıkmasındaki en önemli etkenleri oluşturuyor. Sektörde faaliyet gösteren az sayıdaki firma çok geleneksel ve sektöre katkı sağlayacak yeterli ürün ortaya koyamadıklarını tespit etmiş bulunuyoruz. Miniyol olarak sektörün ve süreçlerin dijitalleşmesi için hem tedarikçilerimiz olan araç kiralama firmalarına hem de son kullanıcılara yönelik birçok yeniliği hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Şirketin 3 kurucusu bulunuyor. Her bir kurucunun farklı sektörel know how'ları mevcut. Bu durum büyük bir avantaj da sağlıyor. Sistemi geliştirirken, kendimize özgü bir müşteri deneyimi yaşatabilmek adına, sektörün ve kullanıcıların ihtiyaçlarını iyi analiz ederek bütün teknolojik gereksinimleri bu çerçevede çözümledik. Hali hazırda içeride yer alan ekiple birlikte her konuda alanında uzman çözüm ortağı şirketlerle çalışıyoruz" dedi.

BİZE ULAŞIN