İskefe, yapay organ girişimine yatırım yaptı

İskefe Holding, doku mühendisliği ve yapay organ üretim teknolojilerine biyomalzeme geliştirmek amacıyla kurulan girişim firması Zetamatrix’e yatırım yaptı.
02.06.2021 13:13 GÜNCELLEME : 02.06.2021 13:15

İnsan ömrünün uzatılması ve yaşam konforunun artırılması vizyonuyla bünyesindeki 3 Ar-Ge merkezinde çalışmalarına devam eden İskefe Holding yeni yatırımını duyurdu. İskefe Holding, Koç Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Yardımcı Doçenti Savaş Taşoğlu ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Bölümü ve Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Merkezi'nde Yardımcı Doçent görevini sürdüren Emel Sokullu'nun girişimleriyle biyoyazıcılara uygun biyomalzeme üretmek amacıyla kurulan Zetamatrix'e yatırım gerçekleştirdi.

Aykut Sancaklı

"Geleceğin yeni teknolojiler üzerinde yükseleceğini biliyoruz"

Türkiye'de yenilikçi ürün ve inovatif iş fikirlerine yapılan yatırımların giderek önem kazandığına dikkat çeken İskefe Holding Ar-Ge Direktörü Aykut Sancaklı, "Cirosunun yüzde 10'unu Ar-Ge yatırımlarına ayıran bir şirket olarak özellikle doku mühendisliği uygulamalarında yenilikçi ve yüksek teknolojili ürünler geliştirilmesine katkı sağlıyor ve tüm yatırımlarımızı bu yönde yapıyoruz. Biz geleceğin yeni teknolojiler üzerinde yükseleceğini biliyoruz. Bunun için önce bilgiye değer vermek, teknolojiye yatırım yapmak ve trendleri takip etmek gerekiyor. Bugün teknolojik gelişmelerle birlikte tüm bilim insanları biyoyazıcılarla yapay organ üretimi konusunda çalışıyor. Bir start-up girişimi olan Zetamatrix, yapay organ üretiminde kullanılan biyoyazıcılara uygun biyomalzeme üretecek. İskefe Holding olarak hammadde ve yatırım desteği sağladığımız Zetamatrix'in, sağlık bilimleri ve biyomalzeme alanında Türkiye'de ve dünyada başarılı çalışmalara imza atacaklarına inanıyoruz" dedi.

BİZE ULAŞIN