Nükleer oyun yatırımcıları bekliyor

Oyun sektörünün ilk Paya Dayalı Kitle Fonlaması kampanyası başladı. Fernvaille, 516 bin TL fonlama hedefiyle 1 Ağustos 2021 tarihine kadar yatırım turunda kalacak.
15.06.2021 10:57 GÜNCELLEME : 15.06.2021 10:57

Paya Dayalı Kitle Fonlaması platformu fonbulucu.com, oyun sektöründen ilk girişim kampanyasını duyurdu. Platformun üçüncü kampanyasının "Yeni Oyun Tutkusunun Bir Parçası Olun" sloganı ile fonlamaya sunulan Fernvaille olduğu açıklandı. Benzersiz kurgusu ve hikayesi ile oyun dünyasının popülerlerinden Battle Royale türündeki oyun Fernvaille, kaza sonucu yaşanan nükleer bir patlama nedeniyle dünya atmosferine öldürücü sızıntıların yayıldığı ve bu sızıntıların rüzgâr sirkülasyonu ile oyun adası etrafında dolaştığı paralel evrende geçiyor. Fernvaille, 516 bin TL fonlama hedefiyle 1 Ağustos 2021 tarihine kadar fonbulucu.com INVEST platformunda yatırım turunda kalacak. Yatırımcılar, kampanya süresince Paya Dayalı Kitle Fonlaması kapsamında arz edilen paylardan satın alarak şirkete ortak olabilecekler.

Next in Game tarafından hazırlanan "Global Karantina Günlerinin Oyun Dünyası Üzerindeki Etkileri" raporuna göre karantina döneminde olumsuz etkilenen birçok sektörün aksine e-spor ve oyun dünyasına gittikçe artan bir ilgi oluştu. Salgına karşı alınan karantina önlemleri insanları evde kalmaya zorlarken, vakit geçirme yöntemlerinden biri olan video oyunlara yönelik talep artış gösterdi. Mart 2020 tarihinden itibaren video oyunlarına harcanan rakam bir önceki seneye göre yüzde 60 arttı ve söz konusu talep artışı sektördeki yeni girişimlere de can suyu oldu.

İlk promosyonlu yatırım turu "Fernvaille"

İlginç ve yeni olan bir diğer durumda yatırımcılara verilecek promosyon. Girişim şirketine en az 2 bin TL yatırım yapanlara şirket el işi göz nuru yapılan oyun karakterlerinden figürler hediye ediyor.

Fernvaille'de sona kalan kazanıyor

Türkiye'den globale katma değeri ve kullanıcı sadakati yüksek bir oyun markası çıkarmak için geliştirilen Fernvaille, kaza sonucu yaşanan nükleer bir patlama sonucu dünya atmosferine çok öldürücü nükleer sızıntıların yayıldığı ve bu sızıntıların rüzgâr sirkülasyonu aracılığı ile oyun adası etrafında dolaştığı paralel evrende geçiyor. Oyuncular tarihteki ikonik karakterlerle nükleer sızıntıya yakalanmadan nükleer sızıntıdan korunmak için inşa edilmiş dev bir cam kapsülün içerisine yerleştirilmiş şehirdeki rokete binerek ve diğer oyuncular ile ölüm kalım savaşına girerek adadan kurtulmak için mücadele ediyorlar.

"Fonun yarısını ilk haftada topladık"

Fonbulucu.com Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız, "İlk ve ikinci girişimimiz fonlama kampanyasında büyük başarılara imza attı. Şu ana kadar işlemlere başlayalı henüz bir ay olmamışken 2 bin 500 kayıtlı yatırımcıya 1 milyon TL civarında işlem hacmine ulaştık. Yatırımcılarımız sisteme güveniyor, inanıyor ve ülkemizin gelişmesi için, üretim ve istihdam için elini taşın altına koymaktan çekinmiyor. Fernvaille Oyun Girişimi yatırım turuna çıkar çıkmaz istediği fonun neredeyse yarısını 165 kurumsal ve bireysel yatırımcıdan ilk hafta topladı. İlgi artarak devam ediyor. Herkesi gücü ölçüsünde yatırım yapmaya çağırıyorum" dedi.

BİZE ULAŞIN