Etsy'de 1 ayda 2 milyon dolar kazandık

El yapımı ürünlerin satıldığı global pazaryeri Etsy'de Türk satıcılar bir ayda 2 milyon dolarlık ciro elde etti. Türkiye’den satış yapan aktif satıcı sayısının 16 binden fazla olduğu tahmin ediliyor.
30.06.2021 12:43 GÜNCELLEME : 30.06.2021 12:43

NeSatılır.com'un sağladığı verilere göre, el yapımı ürünlerde dünyanın bir numarası kabul edilen Etsy'de Türk satıcılar 15 Mayıs-15 Haziran 2021 tarihleri arasında 2,1 milyon dolarlık bir ciro elde etti. 175 ülkeden 4 milyon satıcı barındıran Etsy'de en çok satış kaydeden ülkeler sıralandığında ilk 5 sırada ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Çin ve Ukrayna'nın yer aldığı görülürken, Türkiye'den satış yapan aktif satıcı sayısının 16 binden fazla olduğu tahmin ediliyor.

Etsy'de adet ve ciro bazında çok satanlar

Aynı tarihlerde Etsy'de dünya genelinde ve Türkiye'den yapılan satışları ürün kategorisine göre değerlendiren NeSatılır.com verileri şu sonuçları ortaya çıkardı: Dünya genelinde adet bazında en çok satan 5 el Yapımı ürün kategorisi Maskeler, Hızma ve Burun Halkaları, İsim Kolyeleri, Saat Kordonları, Evcil Hayvan Künyeleri olurken; aynı kategoride Türkiye'den satışı en çok yapılan ürünler sırasıyla Plaj Havluları, Ev Dekorasyon Ürünleri, Yüzükler, İsim Kolyeleri, Mücevherat olarak belirlendi.

NeSatılır.com ciro bazında çok satanları da ölçümledi. Verilen bilgiye göre; Etsy'de dünya genelinde ciro bazında en çok satan 5 el yapımı ürün kategorisi Evcil Hayvan Künyeleri, Tarot Ürünleri, Spa Kitleri, Yatak ve Yatak Başlıkları, Evcil Hayvan Yatakları şeklinde sıralandı. Aynı kategorinin Türkiye şampiyonları ise Evcil Hayvan Yatakları, Ev Dekorasyon Ürünleri, Yüzükler, İsim Kolyeleri ve Mücevherat.

BİZE ULAŞIN